Μία εβδομάδα ήταν αρκετή για να ξεχειλίσουν από αγάπη οι «καρδιές» συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών που τοποθετήθηκαν από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας σε σημεία της πόλης.

Συνεργείο του Δήμου άδειασε για πρώτη φορά τις «καρδιές» και τα πλαστικά καπάκια αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη, έως ότου αποσταλούν στον παραλήπτη τους. Οι «λαίμαργες καρδιές» είναι και πάλι άδειες, έτοιμες να δεχτούν και να γεμίσουν με την περιβαλλοντική συνείδηση και την αγάπη των συμπολιτών μας.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για την άμεση και συγκινητική ανταπόκρισή τους, τονίζοντας πως «για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι της περιοχής μας δείχνουν με πράξεις την ευαισθησία τους, τόσο για τον συνάνθρωπο, όσο και για το περιβάλλον».

Μετά από ενέργειες του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας, εγκαινιάστηκε ήδη συνεργασία με την κοινωνική συνεταιριστική οργάνωση« Ένα παιδί μετράει τα άστρα», η οποία θα φροντίσει, μετά την συγκέντρωση και παραλαβή συγκεκριμένης ποσότητας καπακιών για την παράδοση ενός αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο θα διατεθεί όπου κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες που έχουν στη διάθεσή τους μαζεμένη κάποια ποσότητα από καπάκια – προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται για να τα βάζουν ένα ένα στις καρδιές – ότι μπορούν να τα παραδίδουν στα Γραφεία της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου, πίσω από την Δημοτική Αγορά (πρώην ΚΕΠ)