ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: “ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ”

Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του στο θέμα του νερού της ορεινής κοινότητας της Ελάτης, ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, μετά την καταδικαστική απόφαση σε δέκα μήνες φυλάκιση, στον ίδιο τον δήμαρχο αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καμβουνίων Ευθύμιο Δισερή, για την ακαταλληλότητα του νερού στον οικισμό. Όπως έχει γράψει ήδη ο “Π.Λ.” η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελία του προέδρου της Ελάτης Λευτέρη Παλούκα, ενάμιση μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων και συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου 2014.

Κληθείς να σχολιάσει την καταδικαστική απόφαση, ο κ. Κοσματόπουλος είπε ότι σέβεται την καταδικαστική απόφαση , εξιστορώντας πως έχει το θέμα. Ανέφερε πως η μήνυση έγινε τον Νοέμβριο του 2014, ενώ ο δήμαρχος ανέλαβε καθήκοντα στον προηγούμενο Σεπτέμβριο . Όπως είπε πληροφορήθηκε το πρόβλημα με την ανάληψη των καθηκόντων του και είχε φροντίσει στην Ελάτη να διανεμηθεί εμφιαλωμένο νερό, ενώ σημείωσε πως δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα γαστρεντερίτιδας στο χωριό. Επίσης, ανέφερε πως έδωσε σε εργολάβο να διορθώσει και να καθαρίσει τις δεξαμενές και όταν το αποτέλεσμα ήρθε πως το νερό ήταν πόσιμο τότε επέτρεψε στους δημότες να πιουν νερό. Για  την καταδικαστική απόφαση, ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ελάτης πήγε με δύο μπουκάλια θολό νερό αγνώστου προελεύσεως, ενώ τόνισε πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είχε συλλέξει νερό από σπίτια του χωριού και ήταν καθαρό.
Για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, ο κ. Κοσματόπουλος σχολίασε πως προσπάθησε να στείλει μηχανικούς να δουν το θέμα, αλλά αυτοί εμποδίστηκαν από τον πρόεδρο της κοινότητας, αφήνοντας αιχμές. Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι θα κάνει σχετικό έγγραφο στην Αποκεντρωμένη διοίκηση ώστε να επιληφθεί του θέματος και να βρεθεί λύση για το νερό στην κοινότητα.

Τέλος, ανέφερε πως η αλήθεια θα λάμψει στο εφετείο, στο οποίο έχει προσφύγει για την αναστολή της απόφασης ο δήμαρχος.

Β.Σ.

 

διαβάστε σχετικά

10 μήνες φυλακή για την ακαταλληλότητα του νερού της Ελάτης –Ζητείται λύση