Υλικα
1,5 κιλό μοσχαρίσια στηθοπλευρά
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
1 κλονάρι σέλερυ
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
200 γρ. χυμό ντομάτας
2 δαφνόφυλλα,
1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
κύμινο,αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και το σωτάρουμε σε ενα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο για να το θωρακίσουμε.
Έπειτα το τοποθετούμε στη γάστρα μας με 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, το σέλερυ, και το σκόρδο (όλα χοντροκομμένα), λίγο κύμινο, τα δαφνόφυλλα, το κρασί, και προσθέτουμε νερό μέχρι τα 3/4 του ύψους του κρέατος.
Βάζουμε τη γάστρα με το καπάκι στο βούρνο για 3 ώρες στους 150 βαθμούς.
20 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κρέας ξεκινάμε τη διαδικασία για το κριθαράκι.
Σε μια κασταρόλα σωτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ένα καρότο ψιλοκομμένο επίσης.
Μόλις “μαραθούν” ρίχνουμε τον πελτέ και τον σωτάρουμε και αυτόν για 1/2 λεπτό ανακατεύοντας.
Έπειτα ρίχνουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να “γυαλίσει” και μετά βάζουμε και το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε το κριθαράκι στη γάστρα (αφού έχουμε αφαιρέση τα υλικά μας πλήν του κρέατος και το αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.