ΥΛΙΚΑ (Για 2 άτομα)

150 γρ. κριθαράκι
14 γαρίδες καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχο Μεσολογγίου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα απο 1 λεμόνι
Εστραγκόν ψιλοκομένο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι μας σε ελαιόλαδο
Μόλις μαραθεί ρίχνουμε και το σκόρδο με το κριθαράκι και ανακατεύουμε ώσπου να γυαλίσει το κριθαράκι
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο αλάτι,πιπέρι και τα ντοματίνια
Προσθέτουμε σταδιακά ζεστό νερό στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας συνεχώς (τεχνική ριζότο)
2 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το εστραγκόν και τις γαρίδες ανακατεύοντας απαλά.
Πρίν το σερβίρισμα δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το τρίμμα αυγοτάραχου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το αυγοτάραχο καταναλώνεται πάντα ωμό. Καταστρέφεται όταν μαγειρεύεται…
Με τα κέλυφη απο τις γαρίδες μπορούμε να κάνουμε ένα γευστικό ζωμό βράζοντας τα και φιλτράροντας τα. Έτσι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό της συνταγής με ζωμό γαρίδας για ακόμα καλύτερη γεύση.
Γενικά οι γαρίδες θέλουν ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, το πολύ 2 κ λεπτά για να μένουν ζουμερές. όσο πιο πολύ μαγειρεύονται τόσο πιο πολύ σκληρένουν.