Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΚΗΣ ΔΡΑΓΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΑ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ BLACK FRIDAY

“Λευκή νύχτα”  διοργανώνει την προσεχή Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης , με στόχο να ενισχύσει την κίνηση στην αγορά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η εν λόγω δράση που έχει γίνει στο παρελθόν με επιτυχία και σε άλλες πόλςις της χώρας, γίνεται για πρώτη φορά στην Κοζάνη και ο εμπορικός κόσμος ελπίζει ότι θα δει “ανάσταση” μέσα στα Χριστούγεννα.

Μιλώντας στο ράδιοΛόγος για την πρωτοβουλία αυτή να ανοίξουν και τις βραδινές ώρες της Τρίτης τα εμπορικά καταστήματα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάκης Δραγατσίκας, ανέφερε πως “πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε λίγο βιαστικά, μεν, γιατί είμαστε νέο διοικητικό συμβούλιο, όμως υπάρχουν ιδέες για την αγορά και το εμπόριο. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να αποφασίσουμε, είναι τι θα κάνουμε για την εορταστική περίοδο. Αποφασίσαμε να κάνουμε τη λευκή νύχτα, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, παραμονή του πολιούχου της Κοζάνης Αγίου Νικολάου και το θεωρήσαμε ως μια καλή αφορμή για να γιορτάσουμε”.
Το σύνθημα του εμπορικού συλλόγου είναι «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ » και το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει προς το κοινό είναι : “Διασκεδάζουμε, ψωνίζουμε, στηρίζουμε την τοπική αγορά και τον τόπο μας”. Αυτό που ώθησε τον εμπορικό κόσμο στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, είναι η επιλογή του Δήμου Κοζάνης να ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία των Onirama. “Η φωταγώγηση της πλατείας, η συναυλία είναι μια καλή συγκυρία για την πόλη, διότι θα βγει κόσμος στην πόλη, θα βγει διάθεση και ψυχολογία, αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο, γνωρίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά”, σημείωσε ο κ. Δραγατσίκας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με είδη σε προνομιακές τιμές, μεγάλες προσφορές, ενώ η ΠΑΝΔΩΡΑ του Δήμου θα περιδιαβαίνει τους εμπορικούς δρόμους της πόλης δίνοντας τον δικό της εορταστικό τόνο στην αγορά! Στο πλαίσιο της λευκής νύχτας , ο εμπορικός σύλλογος ζητάει από τα καταστήματα να συμμετέχουν δυναμικά, κάνοντας προωθητικές ενέργειες, που σαν στόχο θα έχουν να τονώσουν την κίνηση στην αγορά.

Κινήθηκε η αγορά στη Black Friday

Εντωμεταξύ, ερωτηθείς για την κίνηση στην αγορά της Κοζάνης την προηγούμενη Παρασκευή, όπου καθιερώθηκε η Black Friday, ο κ. Δραγατσίκας απάντησε πως τα καταστήματα κινήθηκαν την ημέρα εκείνη και όπως φάνηκε πήραν τον τζίρο των προηγούμενων ημερών αλλά και των επόμενων. Ωστόσο, συμπερασματικά, φάνηκε ότι ο κόσμος χρειάζετ

αι καλύτερη ψυχολογία, σημείωσε ο κ. Δραγατσίκας. ¨”Δεν γίνεται οικονομική συναλλαγή, είναι η προσωπική επαφή που έχουμε με τον κόσμο. Τα περισσότερα μαγαζιά που κινήθηκαν την ημέρα αυτή, ο καθένας πήρε από την αγορά το μερίδιο που του αντιστοιχεί. Το θετικό ήταν πως ο κόσμος ήταν χαρούμενος , περπατούσε σαν να ήταν γιορτές, με το χαμόγελο, κάτι που λείπει πολλά χρόνια από την αγορά. Οι τζίροι και τα νούμερα είναι ένα πράγμα και η ψυχολογία είναι ένα άλλο”, κατέληξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Β.Σ.