Ο Χάρης Κουζιάκης , επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κοζάνης αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στα όσα διαδραματίζονται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης μιλώντας στο West Channel και το Δημήτρη Βακρατσά. To ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή δεν μπορεί να συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο και την Περιφέρεια και να κάνει καλλιτεχνικό προγραμματισμό, όπως είπε. Ξεκαθάρισε ότι πολιτική ευθύνη για όσα συμβαίνουν ανήκει στον κ. Λάζαρο Μαλούτα, αλλά και στο Διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο.

«Η θέση του κ .Γιατρομανωλάκη είναι ξεκάθαρη, δεν ζητά νέα στοιχεία , απλά δεν συνηγορεί στην πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή. Η νέα επιστολή είναι μια απέλπιδα προσπάθεια του κ. Κέφαλου. Το πρόβλημα είναι ότι το κύρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έχει καταρρακωθεί ,έχουμε γίνει αντικείμενο σχολιασμού από όλους τους καλλιτέχνες , τους ηθοποιούς, τους θεατρολόγους, τους σκηνοθέτες. Πως θα παράξει έργο αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώτης Βασιλειάδης όταν μια τέτοια επιλογή δεν τη θέλουν οι άνθρωποι του χώρου; Το 2020 έμεινε ακέφαλο το ΔΗΠΕΘΕ επίσης για οκτώ μήνες .Επιμένουν σε μια επιλογή σε έναν άνθρωπο που δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα».

Μάλιστα προτάθηκε από τον ίδιο η πρόσληψη καλλιτεχνικού συμβούλου για να περισωθεί ό, τι είναι εφικτό. « Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και πρέπει να αναληφθεί. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης χρηματοδοτείται με πάνω από 700.000 ευρώ από το δήμο Κοζάνης για να παράγει ένα έργο όχι για προσωπικές βλέψεις».

Ιωάννα Παπαδημητρίου