Ριζικές ήταν οι αλλαγές του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη. Σε κάποιους πρώην θεματικούς αντιπεριφερειάρχες προτείνονται νέα χρέη σε θέση εντεταλμένων συμβούλων ή σε θέσεις προέδρου εταιρειών. Συγκεκριμένα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας Ηλίας Τοπαλίδης προτείνεται να γίνει εντεταλμένος σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και ΤΕΒΑ. Επίσης ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκος Λυσσαρίδης εντεταμένος σύμβουλος σε θέματα καινοτομίας και ορυκτού πλούτου.

Ο Γιώργος Βαβλιάρας, αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικής ανάπτυξης συζητάει για την θέση του προέδρου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, ενώ η πρώην αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλυ Κυριακίδου για την προεδρία της Εταιρείας Τουρισμού.

Δυο νέες αντιπεριφέρειες και μετεξέλιξη των παλιοτέρων

Οκτώ ήταν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και οχτώ παραμένουν με νέες την αντιπεριφέρεια Πρασίνου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών που αναλαμβάνει η πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ευφροσύνη Ντιο και Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που θα τρέξει ο Στέργιος Κιάνας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Η Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών είναι η μετονομασία της πρώην αντιπεριφέρειας Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, ενώ η αντιπεριφέρεια Υγείας αντικαθιστά αυτή της Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας με αρμοδιότητές της δεύτερης να πηγαίνουν πλέον σε εντεταλμένο σύμβουλο. Όσο για την αντιπεριφέρεια επιχειρηματικής ανάπτυξης δεν υπάρχει πλέον και το ΕΣΠΑ θα το διαχειρίζεται προσωπικά ο περιφερειάρχης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου