Γκοβεδάρος Χαρίσιος: Το όμορφο και ιστορικό Καταφύγι του Δήμου Βελβεντού επισκέφθηκα σήμερα Κυριακή 16/08/2026, συμμετέχοντας ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ετήσια λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του.

Παρόντες η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πιερίας κ.Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Βελβεντού κ.Μανώλης Στεργίου, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Βελβεντού κ.Δημήτρης Αγγέλης, κ.Γεώργιος Αχίλλας, κ.Αθανάσιος Νατσιούλας, ο Δημοτικός σύμβουλος κ.Ζήνων Ζορζοβίλης και ο Πρόεδρος της κοινότητας Καταφυγίου κ.Ιωάννης Τζέλλας.

Έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα και “ζωηρή” συζήτηση-ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τον οικισμό.

Μεταξύ άλλων έγινε ενημέρωση για τα εξής θέματα που ήδη έχει δρομολογήσει ή σχεδιάζει η Περιφερειακή Αρχή μέσω της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Κοζάνης:

-Συντήρηση και αποκατάσταση κατολισθήσεων στην οδό  Βελβεντό -Καταφύγι προϋπολογισμού 800.000,00€.

-Αποκατάσταση καταπτώσεων και τοπικών φθορών στην οδό Βελβεντό-Καταφύγι προϋπολογισμού 2.190.000,00€.

-Βελτίωση υφιστάμενης οδού από τη διασταύρωση της οδού  Βελβεντό -Καταφύγι έως τα όρια ΠΕ Πιερίας μήκους 4,5χλμ προϋπολογισμού 1.240.000,00€.

-Συντήρηση οδού προς ορειβατικό καταφύγιο ΣΕΟ.

-Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης προς καταφύγιο ΕΟΣ σε συνεργασία με το Δήμο Βελβεντού.

-Συντήρηση υφιστάμενης οδού Καταφύγι-Ελατοχώρι έως τα όρια ΠΕ Ημαθίας μήκους 8,5χλμ σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κοζάνης. Επίσης για τη συγκεκριμένη οδό συζητήθηκε η εκκίνηση των διαδικασιών για σύνταξη φακέλων δημόσιας σύμβασης για το έργο-αρχικά-της χαλικόστρωσης της οδού και -μελλοντικά- της πιθανής ασφαλτόστρωσης εάν ο προϋπολογισμός είναι προσιτός και “ανοίξει” αντίστοιχη πρόσκληση ώστε να γίνει η σχετική πρόταση.Και εννοείται μετά από περιβαλλοντική αδειοδότηση και τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Κοζάνης, αφού ο δρόμος είναι δασικός.