Δύο είναι τα μεγέθη των μασκών που θα μοιραστούν στα σχολεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV. Τα μεγέθη είναι 12Χ 22 για τους μαθητές γυμνασίου, λυκείου και εκπαιδευτικούς και 10 Χ 18 για τα παιδιά του δημοτικού και νηπιαγωγείου. Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να μην δοθούν εμπριμέ μάσκες, αλλά μονόχρωμες με κάποια μικρά σχεδιάκια. Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε παραγωγού η προμήθεια ή όχι εμπριμέ υφασμάτων, τα οποία είναι πιο δυσεύρετα.
Τα υφάσματα στη μάσκα είναι διπλά, βαμβακερά. Εξωτερικά θα χρησιμοποιείται σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο, με 100% βαμβάκι για να αναπνέει ο άνθρωπος με κάποιο ελασματάκι για την προσαρμογή στη μύτη. Ήταν πολύ αυστηρή η επιτροπή για την έγκριση του δείγματος από κλωστοϋφαντουργό και το χημείο του κράτους.
Η μεγάλη είναι τεράστια καλύπτει τα πάντα αναφέρει ο επιχειρηματίας κ. Σταθόπουλος. Ο διαγωνισμός ήταν για 5-5, 5 εκ μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι τηςν Παρασκευή και μετά η ΚΕΔΕ θα τις διαθέσει στα σχολεία.
Η όλη διαδικασία ήταν κουραστική και οι υποψήφιοι ήταν λίγοι και μόλις 17-18 πέρασαν τα τυπικά προσόντα από τους 90περ’ιπου συμμετέχοντες. Η ανώτατη τιμή κάθε μάσκας ήταν 1, 20 ευρώ. Η μάσκα θα πρέπει να πλένεται καθημερινά στους 40-60ο C και να σιδερώνεται σχολαστικά.
Ιωάννα Παπαδημητρίου


















