Μια αρωματική κρέμα λεμονιού για να γεμίσουμε τάρτες, να συνοδεύσουμε κέϊκ, να αλείψουμε φέτες ψωμιού ή μπισκότα.

Υλικά που θα χρειαστούμε…

  • 4 αυγά
  • 150 γρ.ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδος

Μέθοδος εκτέλεσης…

  1. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα χειρός, για να ενωθούν μεταξύ τους.
  2. Στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο μιας μέτριας κατσαρόλας στην οποία βράζει λίγο νερό (μπεν μαρί). Το μπολ δε θα πρέπει να ακουμπά στο νερό.
  3. Αφήνουμε την κρέμα στην φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα χειρός.
  4. Όταν πήξει εντελώς τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει.

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινα βάζα.

 

Πηγήfb:The 3 Cooks