Μια αρωματική κρέμα λεμονιού για να γεμίσουμε τάρτες, να συνοδεύσουμε κέϊκ, να αλείψουμε φέτες ψωμιού ή μπισκότα.
Υλικά που θα χρειαστούμε…
- 4 αυγά
- 150 γρ.ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος
Μέθοδος εκτέλεσης…
- Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα χειρός, για να ενωθούν μεταξύ τους.
- Στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο μιας μέτριας κατσαρόλας στην οποία βράζει λίγο νερό (μπεν μαρί). Το μπολ δε θα πρέπει να ακουμπά στο νερό.
- Αφήνουμε την κρέμα στην φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα χειρός.
- Όταν πήξει εντελώς τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινα βάζα.
Πηγήfb:The 3 Cooks