Νόστιμα και τραγανά μπισκότα με τζίντζερ για να μοσχοβολήσει το σπίτι με μαγικά αρώματα.

Υλικά που θα χρειαστούμε…

Για τη ζύμη

150 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 φλ.τς. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ.μέλι
3 ½ φλ.τς.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ.σόδα
1 κ.γλ.κανέλα
1 ½ κ.γλ.τζίντζερ σε σκόνη
¼ κ.γλ.γαρίφαλο

Για το ροζ γλάσο

150 γρ.σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα

Μέθοδος εκτέλεσης…

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το μέλι,το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους . Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό. Χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα με τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες, τις τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ανοίγουμε κάθε μπάλα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα με ένα στρογγυλό κουπάτ ή ένα φλιτζάνι.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ο C στον αέρα για 10-15 λεπτά ανάλογα με το πάχος που έχουν.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και γαρνίρουμε τα μπισκότα όταν κρυώσουν.

Πηγή: The 3 cooks