Το clafoutis είναι μια γαλλική συνταγή που παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια.  Ωστόσο τη συναντάμε σε πολλές παραλλαγές και με άλλα φρούτα. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε με κόκκινα σταφύλια που αφθονούν αυτή την εποχή.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
100 γρ.βούτυρο λιωμένο
100 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ.ζάχαρη
2 αυγά
120 γρ.γάλα
1 βανίλια
12 ρώγες από κόκκινο σταφύλι χωρίς κουκούτσια
κομμένες στη μέση

Mέθοδος εκτέλεσης…
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

Τοποθετούμε τα σταφύλια σε διάφορα σημεία στην επιφάνεια του μείγματος.

Ψήνουμε το clafoutis στους 180 ο C για 30 λεπτά.

Πηγή: The 3 Cooks