Υλικά που θα χρειαστείτε

Για το κέικ
1 φλ.τσ.ζαχαρη καστανή
1φλ.τσ.κακάο σε σκόνη άγλυκο
1 1/3 φλ.τσ.αλεύρι
2 κ.γλ.μπεικιν πάουντερ
1/2 φλ.τσ.βουτυρο λιωμένο σε
θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
1/2 φλ.τσ.γάλα
1 κ.γλ.καφέ εσπρέσσο σε σκόνη

Για το frosting
1 φλ.τσ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ.τσ.κακάο σε σκόνη άγλυκο
3-3 1/2 φλ.τσ.ζάχαρη άχνη
6 κ.σ.καφέ εσπρέσσο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι ,το μπέικιν πάουντερ και τον εσπρέσσο. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα μας στο μπολ με τα στερεά υλικά και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι καλά βουτυρωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 35-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το frosting. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο χαμηλώνοντας την ταχύτητα και στη συνέχεια την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τον καφέ εσπρέσσο και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το κέικ αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.

The 3 Cooks