Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κούπα γάλα χλιαρό
1φακελάκι ξηρή μαγιά
2κ.γλ.ζάχαρη κρυσταλλική
4 1/2 κούπες αλεύρι
1κ.γλ.αλάτι
70 γρ.βούτυρο λιωμένο
1αυγό
120 γρ.σάλτσα πέστο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε το μείγμα 5 λεπτά να φουσκώσει και να αφρίσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό,το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα
μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και συμφωνούμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 40 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε ορθογώνιο φύλλο. Απλώνουμε τη σάλτσα πέστο στην επιφάνεια της ζύμης φροντίζοντας να πάει παντού. Κόβουμε το φύλλο με ένα κοφτερό μαχαίρι κάθετα σε 6 λωρίδες. Κόβουμε στη συνέχεια οριζόντια το φύλλο σε 2 λωρίδες σχηματίζοντας έτσι 12 κομμάτια.
Στοιβαζουμε τις λωρίδες ανά δύο και τις τοποθετούμε έτσι ανά δύο σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 ο C για 25 λεπτά.