Πρόκειται για μία παραλλαγή της κλασσικής συνταγής με τα ρεβίθια. Έχει όμως εξίσου ωραία γεύση και βελούδινη υφή και μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους.

Υλικά που θα χρειαστούμε…
2 φλ.τσ.λευκά φασόλια βρασμένα
1/3 φλ.τσ.ελαιόλαδο
½ κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ.ταχίνι
½ κ.γλ.πάπρικα γλυκιά
½ κ.γλ.κύμινο

Χυμό από ένα λεμόνι
Μέθοδος εκτέλεσης…
Βάζουμε τα βρασμένα φασόλια στο μπλέντερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αλέθουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αν το μείγμα είναι σφιχτό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε.
Σερβίρουμε το χούμους με στικ λαχανικών, με κριτσίνια ή κρίθινα παξιμάδια, σαν άλειμμα σε μπρουσκέτες με ντοματίνια και ελιές, ακόμα και σε σάντουιτς με ψητά λαχανικά.

The 3 Cooks