Ένα διαφορετικό χούμους φτιαγμένο από λευκά φασόλια ,είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τις αφράτες και ζεστές τορτίγιες.

Για τις τορτίγιες
3 φλ.τσ.αλεύρι
1 φλ.τσ.νερό
½ φλ.τσ.ελαιόλαδο
1 κ.γλ.αλάτι
1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ

Για το χούμους
2 φλ.τσ.λευκά φασόλια βρασμένα
2 κ.σ.ταχίνι
3 κ.σ.χυμό λεμονιού
¼ κ.γλ.κουρκουμά
¼ κ.γλ.σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γλ.αλάτι

Μέθοδος εκτέλεσης…
Βάζουμε τα υλικά για το χούμους στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα φασόλια, αν το μείγμα μας είναι σφιχτό. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και ετοιμάζουμε τις τορτίγιες.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη. Κάνουμε τη ζύμη μας μια μπάλα, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 8 μικρές μπάλες. Τοποθετούμε κάθε μπάλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι για το άνοιγμα.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά . Τοποθετούμε κάθε τορτίγια στο τηγάνι και την ψήνουμε από κάθε πλευρά για 1 με 2 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν όλες οι τορτίγιες τις σερβίρουμε ζεστές με το χούμους και ψιλοκομμένα λαχανικά