Ρεβιθοκεφτέδες
Νηστίσιμοι κεφτέδες όλο νοστιμιά και γεύση που τρώγονται ευχάριστα όχι μόνο καλά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Υλικά που θα χρειαστούμε
250 γρ.ρεβίθια βρασμένα
2 μικρές πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι,πιπέρι
120 γρ.τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

Μέθοδος εκτέλεσης
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουλιάσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις πατάτες λιωμένες με ένα πιρούνι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους .
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά. Παίρνουμε κομμάτια από το μείγμα μας και πλάθουμε στρογγυλούς ρεβιθοκεφτέδες. Τους περνάμε από τη φρυγανιά και τους τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τους ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

The 3 Cooks