Πάσχα χωρίς μπισκοτάκια με βουτυρένια γεύση και άρωμα βανίλιας και πορτοκαλιού δε γίνεται.

Υλικά που θα χρειαστούμε
80 γρ.βούτυρο αγελάδος
100 γρ.ζάχαρη άχνη
400 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
75 γρ.γάλα
2 αυγά +1 αυγό για το άλειμμα

Μέθοδος εκτέλεσης
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε με κουπάτ τα μπισκότα. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό και το αραιώνουμε με μια κουταλιά της σούπας νερό. Αλείφουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

The 3 Cooks