Υλικά
Για τη ζύμη
150 γρ.βούτυρο παγωμένο
260 γρ.αλεύρι
1 αυγό
1 κ.γλ.αλάτι
3 κ.σ.νερό κρύο

Για τη γέμιση
4 κ.σ.αλεύρι
500 ml γάλα
4 κ.σ.ελαιόλαδο
1 κ.γλ.αλάτι
100 γρ.γραβιέρα τριμμένη
3 μικρά κρεμμύδια κόκκινα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες . Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια λίγο να κρυώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τα κρεμμύδια και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετούμε το φύλλο της ζύμης σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα. Πιέζουμε τη ζύμη με τα χέρια μας έτσι ώστε να απλωθεί καλά και να καλύψει και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση της ζύμης σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 10 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και αδειάζουμε τη γέμιση φροντίζοντας να πάει παντού.
Ψήνουμε την κις λορέν στους 180 ο C για άλλα 35 λεπτά .

The 3 Cooks