Η τέλεια καλοκαιρινή πίτα με γέμιση από φρέσκα κεράσια και τραγανή επικάλυψη με αμύγδαλα.

Υλικά που θα χρειαστούμε
Για το κραμπλ
1 φλ.τσ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ.τσ.αλεύρι
1 φλ.τς.καστανή ζάχαρη
¾ φλ.τς.αμύγδαλο σε σκόνη

Για τη γέμιση
3 φλ.τς..φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσια
3 κ.σ.κορν φλάουρ
2/3 φλ.τς.ζάχαρη

Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αμύγδαλο. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Αφήνουμε το κραμπλ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Σε μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους .
Καλύπτουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μισό κραμπλ στη βάση του ταψιού και το απλώνουμε καλά να πάει παντού. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα κεράσια και το απλώνουμε καλά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο κραμπλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 40-45 λεπτά.

The 3 Cooks