Αφράτο κέϊκ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα. Η πλούσια επικάλυψη μαύρης σοκολάτας το κάνει ακόμη πιο γευστικό.

Υλικά που θα χρειαστούμε… Για το κέϊκ:

  • 2 αυγά
  • 1 φλ.τσ.γάλα
  • ¼ φλ.τσ.λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλ.τσ.ζάχαρη
  • 1 ½ φλ.τσ.αλεύρι
  • ½ φλ.τσ.κακάο σε σκόνη άγλυκο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Για την επικάλυψη

  • 125 γρ. μαύρη σοκολάτα

Μέθοδος εκτέλεσης…

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο , το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια στη μεσαία ταχύτητα.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά.

Ψήνουμε το κέϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 35-40 λεπτά.

Όταν κρυώσει το κέικ λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και καλύπτουμε την επιφάνειά του.

Πηγήfb:The 3 Cooks