Αφράτο κέϊκ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα. Η πλούσια επικάλυψη μαύρης σοκολάτας το κάνει ακόμη πιο γευστικό.
Υλικά που θα χρειαστούμε… Για το κέϊκ:
- 2 αυγά
- 1 φλ.τσ.γάλα
- ¼ φλ.τσ.λιωμένο βούτυρο
- 1 φλ.τσ.ζάχαρη
- 1 ½ φλ.τσ.αλεύρι
- ½ φλ.τσ.κακάο σε σκόνη άγλυκο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Για την επικάλυψη
- 125 γρ. μαύρη σοκολάτα
Μέθοδος εκτέλεσης…
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο , το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια στη μεσαία ταχύτητα.
- Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά.
Ψήνουμε το κέϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 35-40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το κέικ λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και καλύπτουμε την επιφάνειά του.
Πηγήfb:The 3 Cooks