Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί μια φέτα ζεστό κέϊκ. Όταν μάλιστα μοσχομυρίζει κανέλα ο πειρασμός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Υλικά που θα χρειαστούμε
½ φλ.τσ.λιωμένο βούτυρο
1 φλ.τς.ζάχαρη
1 αυγό
½ φλ.τσ.γάλα
½ φλ.τς.γιαούρτι
1 βανίλια
2 φλ.τς.αλεύρι
2 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
½ φλ.τς.καστανή ζάχαρη
2 κ.γλ.κανέλα

Μέθοδος εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι στο μείγμα μας.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα μας .Τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τη μισή ζύμη του κέϊκ σε μια μακρόστενη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει καλά. Πασπαλίζουμε από πάνω με το μείγμα καστανής ζάχαρης-κανέλας. Τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε το κέϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 40 λεπτά.

The 3 Cooks