Ήρθε η ώρα για την όμορφη στιγμή σας! Όλοι συμβάλλουν για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.. Τι θα επιλέξετε όμως; Ακρυλικό, Gel, Acrygel ή ημιμόνιμο βερνίκι;
Αυτό είναι καθαρά στην επιλογή σας και η συμβουλή του ειδικού τεχνίτη θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε με βάση το αποτέλεσμα που θα είναι καλύτερο για εσάς!
Τα τεχνητά νύχια χρησιμοποιούνται για να δώσουν οπτικά μια όμορφη εμφάνιση.
Κανένα υλικό υψηλής ποιότητας δεν μπορεί να βλάψει τα νύχια σας ή εσάς την ίδια εφόσον τηρούνται οι κανόνες υγιεινής απολύμανσης και αποστείρωσης.

Η καθαρή ακετόνη που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού πρέπει να εφαρμόζεται από την πελάτισσα σε περίπτωση που θέλει να τα αφαιρέσει μόνη της και όχι σε κάποιον ειδικό επαγγελματία. Αν η καθαρή ακετόνη μπορεί να αφαιρέσει ένα τέτοιο ισχυρό υλικό φανταστείτε τι ζημιά κάνει στα νύχια σας. Η σωστή αφαίρεση γίνεται μόνο με τροχό από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Η μόλυνση των νυχιών (ονυχομυκητίαση) παρουσιάζεται όταν τα νύχια εκτίθενται κατ’ επανάληψη σε ζεστό και υγρό περιβάλλον το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη και εξάπλωση των μυκήτων. Οι μικροσκοπικοί αυτοί οργανισμοί ζουν σε ζεστό και υγρό περιβάλλον όπως για παράδειγμα στις πισίνες και στα ντους. Για το λόγο αυτό τα νύχια των ποδιών προσβάλλονται ευκολότερα από μύκητες επειδή βρίσκονται σε υγρό και ζεστό περιβάλλον μέσα στα παπούτσια. Ένας παράγοντας για την εμφάνισή τους στα νύχια των χεριών είναι η συχνή επαφή με το σάλιο. Ναι καλά καταλάβατε! Όταν δαγκώνουμε ή τρώμε τα φυσικά-τεχνητά νύχια μας αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαφή μικροβίων του στόματος με των χεριών και κάνουν πάρτυ!

Επίσης το σάλιο περιέχει 25% γαστρικά υγρά με αποτέλεσμα να αποβάλλει το υλικό των νυχιών σας.
Η σωστή απολύμανση(υγρή) και αποστείρωση(ξηρή-υγρή θερμότητα) των εργαλείων θα διασφαλίσει την υγεία των νυχιών από την μετάδοση.

Τα νύχια μας δεν αναπνέουν, κάτω από την ονυχιαία πλάκα βρίσκεται η κοίτη του νυχιού όπου εκεί τα αιμοφόρα αγγεία μεταφέρουν τροφή, ιχνοστοιχεία και τις απαραίτητες βιταμίνες από την μήτρα του νυχιού που θα θρέψουν τα κύτταρα κερατίνης του νυχιού.

Οι διατροφικές μας συνήθειες και το DNA είναι οι λόγοι που θα καθορίσουν την ποιότητα των νυχιών μας.
Πως μπορούμε λοιπόν να περιποιηθούμε και μόνες μας τα νύχια μας μετά από μία παροχή υπηρεσίας; Όπως όλα τα μέρη του σώματος χρειάζονται ενυδάτωση έτσι πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή και σε αυτήν την περιοχή. Ένα λαδάκι που περιέχει βιταμίνη Ε θα βοηθήσει το δέρμα γύρω από τα νύχια μας και η εμφάνιση των επωνυχίων θα είναι πιο σπάνια.

Η συντήρηση των τεχνητών νυχιών θα πρέπει να γίνεται αυστηρά στους χρόνους που θα μας υποδείξει η τεχνίτρια/ο τεχνίτης μας ανάλογα την περίπτωση για να αποφύγουμε σοβαρούς τραυματισμούς από σπασίματα ή ραγίσματα του υλικού.
Ημιμόνιμο Βερνίκι 15-20 μέρες
Τεχνητά νύχια 25-35 μέρες

Νατάσα Χριστοφορίδου
Nail Educator-Nail Artist