Η σημερινή μέρα έκλεισε με την καλλιτεχνική εκδήλωση «Οι γυναίκες από το 1922 έως το 2022 μέσα από τις τέχνες: H ευαλωτότητα και η δύναμή τους», στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών και εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν γυναικείες εμπειρίες στη διάρκεια αυτών των 100 χρόνων, πλαισιωμένες από φωτογραφίες και ζωντανή μουσική, που σηματοδοτούσαν πολιτισμικά τις αναφερόμενες χρονικές περιόδους.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και της Επιτροπής για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του Δήμου Κοζάνης.

Η δράση αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης και του Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης , με τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης Δ.Ω.Κ. , της Ένωσης Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η Μνήμη», της Κοινότητας Μαυροδενδρίου και του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης.