ΣΥΝΑΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΣΑΝΔΡΟ ΡΗΓΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Με αφορμή τη βράβευσή του από τον Δήμο Κοζάνης, την παρασκευή, για την προσφορά του στο χώρο του βόλεϊ, ο Γιάννης Κορκάς, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα για τους μεγάλους αγώνες που θα γίνουν 17-19 Ιουνίου στο Αθλητικό Στάδιο Λευκόβρυσης. 

Ο Γιάννης Κορκάς, διετέλεσε πρόεδρο του Εθνικού Κοζάνης από το 1974 μέχρι το 1996 και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Βόλεϊ από το 1975 μέχρι το 1987
Ο κ. Κορκάς με συγκίνηση επεσήμανε την ευτυχή συγκυρία διοργάνωσης ενός τόσο μεγάλου τουρνουά, στην Κοζάνη, ενώ ευχήθηκε να πετύχει και να έχει κόσμο στις κερκίδες μιας και  το βόλεϊ είναι από τα ευγενέστερα ομαδικά αθλήματα ,  θεαματικό άθλημα για τον κόσμο.
Μίλησε με αγάπη για τον μεγάλο παίκτη Γιώργο Ντράγκοβιτς, παλαίμαχο αθλητή του βόλεϊ που αναδείχθηκε από τον Εθνικό, αναδείχθηκε σε εμάς, από τους καλύτερους αθλητές, τίμησε την Κοζάνη και θα βραβευθεί , επίσης, από τον Δήμο Κοζάνης την Παρασκευή.


Ο Εθνικός Κοζάνης έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Ιδρύθηκε το 1971 επί χούντας, με πρώτο πρόεδρο τον Τάκη Τερζόπουλο. Ξεκίνησε από το μπάσκετ και βόλεϊ με μεγάλη επιτυχία και τον Γιάννη Κορκά στο τιμόνι. Στις εκλογές που έγιναν το 1975 τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη του Βόλεϊ, ενώ στο ιστορικό του έχει συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες και διοργανώσεις. Επί θητείας του ιδρύθηκε τοπική επιτροπή βόλεϊ, ενώ ο Εθνικός κατόρθωσε να έχει χαντμπολ, πυγμαχία, στίβο και μπάσκετ, με έδρα την Κοζάνη. Σε πολλά αθλήματα, αθλητές του έγιναν πρωταθλητές Ελλάδος, κέρδισαν πανελλήνιους αγώνες και έφεραν μεγάλες επιτυχίες. Επίσης, δημιουργήθηκε τμήμα κολύμβησης, ενόργανης γυμναστικής.  Σήμερα 350 αθλητές του τότε Εθνικού, είναι επιστήμονες σε διάφορους κλάδους, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός προάγει την επιστήμη, όπως τόνισε ο κ. Κορκάς.


Το 1991 έγινε στην Κοζάνη ένα αθλητικό – πνευματικό συμπόσιο , με ομιλητές μεγάλους καθηγητές, και παρουσία των προέδρων των ομοσπονδιών της Ελλάδος και παραγόντων. Η πορεία του Εθνικού σημαδεύτηκε με επιτυχίες, αθλητές του μεταπήδησαν σε μεγάλες ομάδες και ο Εθνικός Κοζάνης κατόρθωσε να ανέβει στην α1 κατηγορία στο βόλει, στα πρώτα 40 σωματεία από τα πέντε χιλιάδες σωματεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τότε. Το 1989 εγκαινιάστηκε το οίκημα του Αθλητή, που αργότερα πωλήθηκε, με σπουδαίους καλεσμένους όπως τον Βασιλακόπουλο, κάτι που αποδεικνύει τη σπουδαία δουλειά που έγινε.
Οι αθλητές του Βόλεϊ είχαν κάνει επιστολή ζητώντας να τους συνοδεύει ο Γιάννης Κορκάς στους αγώνες, γεγονός που δείχνει την αγάπη του για τα αθλήματα που ασχολήθηκε και την έντονη ενασχόλησή του με τα αθλητικά δρώμενα. Στη θητεία του έκανε πολλά ταξίδια, ενώ βρέθηκε ακόμη και στη μακρινή Βραζιλία, το 1986, αλλά και στο Ελσίνκι όπως και αλλού.


Κρίνοντας την τωρινή κατάσταση των ομάδων της Κοζάνης, ο Γιάννης Κορκάς, έκρινε πως δεν πρέπει να διασπώνται οι δυνάμεις, να είναι ενωμένες για να πάνε μπροστά. “Έτσι τα σωματεία είναι υγιή, αποκτούν κύρος και μπορούν να τους βοηθούν οι φορείς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, λέγοντας πως εξίσου πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει η διοίκηση των ομάδων .


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ


Β.Σ.