Υλικά που θα χρειαστείτε…

Για το κέικ

  • 1 φλ.τσ.βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ.τσ.ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ.τσ.γάλα
  • 1/2 φλ.τσ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 1/2 φλ.τσ.αλεύρι
  • 2 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 φλ.τσ.τριμμένο καρότο
  • 1 κ.γλ.κανέλα
  • 1/4 κ.γλ.γαρίφαλο

Για την επικάλυψη

  • 1/2 φλ.τσ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4κ.σ.τυρί κρέμα
  • 3/4 φλ.τσ.ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γλ.κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  4. Στο μπολ με τα αυγά ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος προσθέτουμε το τριμμένο καρότο , την κανέλα και το γαρίφαλο. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά προηγουμένως.
  6. Ψήνουμε το carrot cake σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 45-50 λεπτά.
  7. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την επικάλυψη και καλύπτουμε το κέικ όταν αυτό έχει κρυώσει πολύ καλά.

The 3 Cooks