Συγχωνεύσεις υπηρεσιών , τμημάτων και αλλαγές στη Δυτική Μακεδονία – Συγχωνεύσεις ΑΤ Νεάπολης- Σιάτιστας με έδρα τη Σιάτιστα και ονομασία Βοϊου
– Κατάργηση των Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης σε Σέρβια και Δεσκάτη
– Ίδρυση τμημάτων διαβατηριακού ελέγχου σε Κήπους, Νίκη, Κρυσταλλοπηγή
– Ίδρυση τμήματος Μεταγωγών δικαστηριων στα Γρεβενά
Από 47 αστυνομικές υπηρεσίες οδηγούμαστε σε 39 στη Δυτική Μακεδονία , για να υπάρχει εξοικονόμηση σε 143 αστυνόμους, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που παρουσίασε ο υπουργός στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο που αναρτήθηκε στη σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, θα υπάρξουν μειώσεις στις υπηρεσίες σε αστυνομικές διευθύνσεις της Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες υπηρεσίες θα κλείσουν. Στα βασικά σημεία της αναδιάρθρωσης, τονίζεται , ωστόσο, ότι θα καταργηθούν τα τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης μεταξύ άλλων σε Σέρβια και Δεσκάτη Επίσης, ιδρύεται τμήμα διαβατηρίων στα σύνορα (Κήπους, Κρυσταλλοπηγή και Νίκη), ενώ ιδρύνεται τμήμα μεταγωγών στα Γρεβενά.
Δείτε τις παρακάτω εικόνες, όπως παρουσιάζει η ΕΛΑΣ, που αφορούν τη Δ.Μακεδονία:




Δείτε εδώ την παρουσίαση της αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης.
Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για τις καταργήσεις Α.Τ. και την αναδιάρδρωση στην ΕΛΑΣ., μιας και η ΕΛΑΣ δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα τμήματα που κλείνουν αλλά όπως φαίνεται από τα γραφήματα αφορά συγχωνεύσεις και στο Νομό Κοζάνης.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του “Π.Λ.” από αστυνομικές πηγές, τα Αστυνομικά Τμήματα Νεάπολης – Σιάτιστας μετονομάζονται σε Αστυνομικό Τμήμα Βοίου (έδρα Σιάτιστγα).Το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών μετανομαζεται σε Τμημα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Προσφύγων και από Τσοτύλι πάει στην Νέαπολη εκεί που ήταν το Α.Τ. Νεάολης.Το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων συγχωνεύεται με το Τμήμα διαχείρισης Παράνομης Μετανάστευσης, ενώ στην Πτολεμαΐδα μένουν ως έχουν απλά μετονομάζονται σε Εορδαίας
στοιχεία από το http://www.hellenicpolice.gr
Β.Σ.


















