Το πρώτο Φεστιβάλ Ξινόμαυρου «Αμύνταιο – Η Γη του Ξινόμαυρου» θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2023, στο «Κτήμα Δημόπουλος» από τον Δήμο Αμυνταίου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου σε συνεργασία με τους αγροτικούς συλλόγους.

Σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου και εκπρόσωπος της ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Αμυνταίου, με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου, αναφερόμενη στο θέμα σημείωσε πως “το φεστιβάλ γίνεται με στόχο την ανάδειξη αυτής της μοναδικής ποικιλίας του Αμυνταίου και των εξαίρετων κρασιών που βγαίνουν από αυτό έτσι ώστε να στηριχθεί η καλλιέργεια του να ασχοληθούν περισσότεροι νέοι και να αναπτυχθεί περαιτέρω ο αγροτικός τομέας στην περιοχή που πρέπει έχει μπει στην απολιγνιτοποίηση”.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αμυνταίου αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι “το Φεστιβάλ αναμένεται να φέρει τους λάτρεις του κρασιού κοντά στις γεύσεις του Ξινόμαυρου και να δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα για όλη την κοινότητα”.

Πηγή:ertnews.gr