Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες “Βελτίωσης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα”.

Έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας μας και υλοποίησε η αρμόδια Διεύθυνση της ΠΕ Φλώρινας.

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των εργασιών που έγιναν, όπως διαπιστώσαμε κατά τη σημερινή επίσκεψη μας, επέφεραν σημαντικές βελτιώσεις τόσο στη λειτουργικότητα των χωρών όσο και στην εξοικονόμηση πόρων.

Οι άνθρωποι των Πρυτανικών αρχών κάνουν λόγο για οικονομία πετρελαίου που θα ξεπερνά το 50% των ετήσιων εξόδων για θέρμανση που γίνονταν μέχρι σήμερα. Η συνολική εξοικονόμηση με την εγκατάσταση και των φ/β που απομένουν μπορεί να αγγίξει και τις 180.000 € ετησίως!!!

Εντυπωσιακή η εξωτερική εικόνα των κτιρίων και αισθητικά. Μετά από τις παρεμβάσεις που έγιναν με σύγχρονα υλικά και μεθόδους για την ενεργειακή τους θωράκιση, παραπέμπει σε κτιριακές υποδομές αντάξιες της ακριτικής μας με ιδιαίτερη ομορφιά Φλώρινας.