Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στη ΔΟΥ Κοζάνης, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Κουζιάκης και μέλη του Συνδυασμού «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις»

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, είχε το πρωί της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» και υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης Χάρης Κουζιάκης.

Στη συνάντηση που είχαν, ο κ. Κουζιάκης τόνισε, ότι «η συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» για την διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου διεκδίκησης που θα αντισταθμίζει τις βαρύτατες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που επιφέρει η επερχόμενη αποβιομηχάνιση της περιοχής». Επίσης ο κ. Κουζιάκης ενημέρωσε τον κ. Πρύτανη για τις διεκδικήσεις και προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού και αφορούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν τη στελέχωσή του Πανεπιστημίου με το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό, τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με ανάλογα ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού, την αύξηση της χρηματοδότησης στα ερευνητικά προγράμματα που έχουν σχέση με την περιοχή, τη δημιουργία ειδικής επιτροπής στα πρότυπα των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάπτυξη συνεργειών και υποστήριξης του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χάρης Κουζιάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» συνομίλησε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, οι οποίοι είναι και συνάδερφοι του, καθώς και ο ίδιος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν τα γραφεία της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης. Κατά την επίσκεψη αυτή, ο κ .Κουζιάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη των υπηρεσιών για τα θέματα, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ως δημότες. Στο διάλογο, που είχε τόσο ο ίδιος ο κ. Κουζιάκης αλλά όσο και οι συνεργάτες του, με το προσωπικό, ανέπτυξαν τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της δημοτικής κίνησης. Ο κ. Κουζιάκης τόνισε ιδιαίτερα ότι «όραμα του συνδυασμού είναι η μετάβαση σε ένα αειφόρο, πολυδιάστατο, εξωστρεφές και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο, με ισόρροπη αξιοποίηση όλων των πόρων με γνώμονα τον σεβασμό στις επόμενες γενιές και έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, αξιοποιώντας το πλουτοπαραγωγικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής».

Συμμετοχή και τοποθέτηση στην διαμαρτυρία των εργαζομένων στο νοσοκομείο απέναντι στην παραχώρηση σε εργολάβο του κλάδου της καθαριότητας και συνάντηση με το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης πραγματοποίησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Κουζιάκης και μέλη του Συνδυασμού «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις»

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη –Τόπος Να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης συμμετείχαν στην μαχητική κινητοποίηση, που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Κοζάνης ενάντια στην παράδοση της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία.
Ο κ. Κουζιάκης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ίδιου και της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την ανάγκη για πραγματική ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων για την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες .

Στη συνέχεια ο κ. Κουζιάκης και υποψήφιοι του συνδυασμού, είχαν συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης. Ο κ. Κουζιάκης δήλωσε ότι , «Δήμος είναι οι άνθρωποί του. Στόχος η γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών. Με αυτό το σκεπτικό θα κινηθούμε μεταξύ άλλων για την αξιοποίηση του Στελεχιακού Δυναμικού του Δήμου με αξιοκρατικά κριτήρια, για την εφαρμογή συστήματος ISO και λειτουργία των υπηρεσιών βάσει καταγεγραμμένων διαδικασιών, για αξιοποίηση ερωτηματολογίων για την αξιολόγηση των υπηρεσιών του Δήμου από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις»

Κοζάνη 27/09/2022
Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»