ΠΟΙΕΣ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

“ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΡΑ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΟΥΜΕ”

Τη διαμαρτυρία τους για την έλλειψη νεκροταφείου στο χωριό τους, εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι του Κλείτους, στο περιθώριο της συνεδρίασης της σχετικής επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Κοζάνης, η οποία καλείται να γνωμοδοτήσει αναφορικά με το χώρο στον οποίο θα γίνουν τα νέα νεκροταφεία.

Ωστόσο το πρόβλημα για την περιοχή είναι μεγάλο και οι κάτοικοι που πεθαίνουν αναγκάζονται να ενταφιάζονται σε διπλανά χωριά! Ωστόσο ο Δήμος Κοζάνης, από την πλευρά του, λέει πως οι προτάσεις είναι δύο , η μια είναι αυτή την κατοίκων που θέλουν να γίνει το νεκροταφείο μέσα στο χωριό και η δεύτερη που λέει να γίνει ένα πιο μεγάλο νεκροταφείο έξω από τον οικισμό που θα εξυπηρετήσει τις ευρύτερες ανάγκες του Δήμου και διπλανών χωριό μιας και στην ευρύτερη περιοχή θα πάνε και οι νέοι οικισμοί προς μετεγκατάσταση.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κλείτους Κώστας Κορκοτίδης μιλώντας στον “Π.Λ.” από το 2011 που ο ίδιος είναι πρόεδρος στην κοινότητα διεκδικεί την κατασκευή του κοιμητηρίου. “Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, υδρολογική και γεωλογική μελέτη που είναι εγκεκριμένες”, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, αναμένοντας την απόφαση της επιτροπής. “Πεθαίνουν οι άνθρωποι και δεν ξέρουμε που να τους πάμε. Φέρνουμε γύρα τα νεκροταφεία στα χωριά, ενώ μέχρι τώρα μας φιλοξενεί το νεκροταφείο Αργίλου”, ανέφερε με νόημα ο ίδιος, ζητώντας να δοθεί οριστική λύση που θα καλύπτει και τους οικισμούς υπό μετεγκατάσταση Ακρινής και Ποντοκώμης. Για τον οικισμό που προτείνει ο δήμος, οι κάτοικοι λένε πως είναι μακριά και δεν τους εξυπηρετεί.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνεδρίασης έκανε λόγο για μια πολύ παλιά ιστορία που απασχόλησε τον Δήμο και αφορά το νεκροταφείο τόσο του Κλείτου όσο και της ευρύτερης περιοχής. “Πρέπει να αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα που έχουμε και περιβαλλοντικά και οικονομικά και κοινωνικά ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Να σημειωθεί πως οριστική απόφαση θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο, άσχετα από την απόφαση της επιτροπής.


Β.Σ.