Η Κατερίνα Λιάνα επιμελήτρια Α στην παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης αναφέρει: “Με βάση χθεσινά δεδομένα (από Ιταλία) , από τον κορονοϊό, ενδέχεται να προσβληθεί το 60% του πληθυσμού. Το 80% αυτών θα εμφανίσει μια ήπια νόσο ενώ το 20% θα χρειαστεί ιατρικής αντιμετώπισης. Η θνησιμότητα ανέρχεται από 2,3% έως 6%.

Αν αυτά τα δεδομένα τα εφαρμόσεις στην περιφέρεια Κοζάνης (δηλαδή την περιοχή των 120.000 κατοίκων που καλύπτει το Νοσοκομείο Κοζάνης) θεωρητικά είναι:
72000 θα προσβληθούν από τον κορονοϊό
57600 θα παρουσιάσουν ήπια νόσο
14400 θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη
331-864 θα είναι οι θάνατοι

Αυτά τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο μόνο αν γίνουμε πιο υπεύθυνοι πολίτες και ακολουθήσουμε τις οδηγίες πιστά των ειδικών σε θέματα λοιμωξιολογίας! Από την εμπειρία της Κίνας και της Ιταλίας αποδείχτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης είναι να μένετε όλοι στα σπίτια σας αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος εξόδου!”