Τάσος Σιδηράς: «Από την πρώτη στιγμή έστησα σκηνή στο Υπουργείο Υγείας… Εγώ δεν θα μαντρώσω τον κόσμο…»

Ο Αθανάσιος Δερμιτζάκης, αναισθησιολόγος παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο με μάσκα και πήρε θέση για το θέμα του κορονοϊού εξηγώντας ότι δεν έχει σκοπό να πανικοβάλει. «Δεν είναι φαινόμενο αυτό που ζούμε, είναι ουσιαστική επιδημία. Με βλέπετε σήμερα με την χειρουργική μάσκα. Ο λόγος που το έκανα είναι ουσιαστικός. Δεν ήρθα για να πανικοβάλλω. Έρχεται κάτι που θα είναι καταιγίδα. Εξήγησε μάλιστα ότι είμαστε στην 7η μέρα μετά την Καθαρή Δευτέρα που ήρθε κόσμος στην Κοζάνη φοβούμενος για την εξάπλωση του ιού «με τους κύριους και τις κυρίες που ήρθαν να εορτάσουν τα καρναβάλια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Λυπήθηκα που δεν μπορέσαμε ως ιατρική κοινότητα μέσω του δήμου Κοζάνης να δραστηριοποιηθούμε αν και ο ιατρικός σύλλογος χτύπησε το καμπανάκι» υπογράμμισε αναφερόμενος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που τελικά έλαβαν χώρα στην Κοζάνη παρά τις απαγορεύσεις. Κάποιοι φανοί ήταν κάθετοι και δεν άναψαν και άλλοι έπρεπε να μαζέψουν 200-300 άτομα τόνισε. «Ίσως από τους 200, 300, 1.000 αυτούς την επόμενη Καθαρά Δευτέρα κάποιοι να μην ζούνε. Δεν θέλω να πανικοβάλλω, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ενδέχεται να επέλθει λαίλαπα» είπε.

Ο Τάσος Σιδηράς, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα υγείας τόνισε ότι είναι μια επιδημία, αλλά είναι και φαινόμενο. Έγινε ενημέρωση όλων των υπαλλήλων και με φυλλάδιο, ενημέρωση καθαριστριών για τα συστεγαζόμενα κτίρια, αφισοκόλληση, ενημέρωση στους παιδικούς σταθμούς και στα μικρά παιδιά. «Η κατάσταση να φοράμε μάσκες στο μετρό, να πιάνουμε τα χερούλια με χαρτομάντηλα και να αδειάζουν τα μάρκετ» είναι παράλογη για τον ίδιο. «Να φέρουμε και τον παπά» συνέχισε στο ίδιο πνεύμα. «Από την πρώτη στιγμή έστησα σκηνή στο Υπουργείο Υγείας για το πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Εγώ δεν θα μαντρώσω τον κόσμο. Οφείλω να ενημερώσω, αλλά από κει και πέρα είναι ευθύνη του καθενός συνέχισε.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας πρότεινε να σταματήσουμε να γίνουμε ειδικοί και να αναγνωρίσουμε την θέση των υπευθύνων, δηλαδή του Υπουργείου Υγείας. “Αυτό που προσπαθούμε να τηρούμε όλες τις οδηγίες στον ΕΟΔΥ και να μην υπερβάλουμε».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δείτε από το 2:24:00