Τα δείγματα που πάρθηκαν από τους κατοίκους της Δραγασιάς και της Δαμασκηνιάς είναι 19, εκ των οποίων 2 από τη Δραγασιά και 17 από τη Δαμασκηνιά. Από αυτά τα τέσσερα ήταν θετικά και τα υπόλοιπα 15 αρνητικά. Αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι το γιατί δεν πάρθηκε δείγμα από όλους τους κατοίκους μετά και την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να συνδράμει ιδιώτης γιατρός στην εξέτασή τους . Μια δύσκολη απόφαση που έσπασε την καραντίνα. Η παράταση της κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας των δύο χωριών μέχρι και την Δευτέρα 6 Απριλίου αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Βεβαίως ακόμα και μετά τις 6 Απριλίου παραμένει σε ερωτηματικό το τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις των κατοίκων των δυο χωριών. Να θυμίσουμε ότι από τους 100 περίπου κατοίκους εξετάστηκαν μόνο οι 19, περίπου έξι κάτοικοι νοσηλεύονται και άλλοι τρεις έχουν φύγει από τη ζωή. Με απλά λόγια δεν πάρθηκαν δείγματα ούτε στους μισούς κατοίκους μετά από επιλογή των ίδιων όταν ο ιδιώτης κ. Ιωάννης Κουνέλλας μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος αναλάμβανε όλο το χωριό και το κόστος της δράσης. Το αίτημα ήταν να μεταβεί γιατρός εντός των οικισμών και να παρθούν δείγματα. Το αίτημα ικανοποιήθηκε παρά τις απαγορεύσεις , αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Όπως ασυμπτωματικός, αλλά πιθανός φορέας είναι ο καθένας μας, το ίδιο ισχύει και πόσο μάλλον στους κατοίκους των χωριών που έχουν ήδη προσβληθεί από τη νόσο και μετρούν πολλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Δεν είναι τυχαίο και προς τιμήν του κ. Χρήστου Ζευκλή που ζητά να κηρυχθεί ολόκληρο το Βόιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη διασπορά του ιού σε Σιάτιστα και περίχωρα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου