Γιώργος Κασαπίδης: Οι αιτήσεις για ΑΠΕ έχουν περάσει την φέρουσα ικανότητα του οικοσυστήματος 

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, Σάββατο 5 Ιουνίου και ο Δήμος Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. προχώρησαν σε μια κοινή συμβολική δράση καθαρισμού το αλσυλλίου του Άη Λια από 680 λάστιχα, 21 τόνους άχρηστου υλικού .

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάρος Μαλούτας από τους τους πρόποδες του Ψηλού Αη Λια αναφέρθηκε στην πολύ όμορφη αυτή δράση , μέσα από έναν χώρο σε επαφή με το εγκεκριμένο σχέδιο Κοζάνης που είχε καταντήσει χώρος απόρριψης άχρηστων ελαστικών. «Ο χώρος καθαρίστηκε και τώρα μπορείς κανείς να τον χαρεί .Σκοπεύουμε τους χώρους που είναι σε επαφή με το σχέδιο της Κοζάνης να τους αναδείξουμε και να τους εντάξουμε στην καθημερινότητα μέσα από το στρατηγικό σχεδιασμό για την αστική ανάπτυξη δίνοντας διεξόδους αναψυχής για το δήμο μας .Πρέπει να συμπεριφερόμαστε λες και είναι κάθε μέρα  παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Αυτή η δράση συνδυάζεται άριστα με την απολιγνιτοποίηση , με σταμάτημα του ΑΗΣ Καρδιάς, ο σταθμός που επιβάρυνε το περιβάλλον της Κοζάνης .Συνεπώς το περιβάλλον αναβαθμίζεται, το περιβάλλον είναι αυτό που τροφοδοτεί τους ανθρώπους και τη ζωή»

Στη συνεργασίας του πρώτου με το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και της ΔΙΑΔΥΜΑ έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης για την απορρύπανση του περιβάλλοντος με μια δράση στο αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία .Η παραμονή του άχρηστου αυτού υλικού στο δάσος θα μπορούσε να προκαλέσει μια οικολογική καταστροφή , όπως ανέφερε. «Όταν λειτουργούμε με ασέβεια στο περιβάλλον καταστρέφουμε το δικό μας σπίτι». Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο ενδιαφέρον για ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία. «Οι αιτήσεις έχουν περάσει την φέρουσα ικανότητα του οικοσυστήματος σε περιορισμένο γεωγραφικό χώρο για αυτό έχουμε ψηφίσει την αναστολή αυτών των αδειών μέχρι να διαμορφωθεί το χωροταξικό της χώρας και της περιφέρειας για να χωροθετηθεί αυτό το ενδιαφέρον σε επενδύσεις που θέλουμε , αλλά όχι με άναρχο και ακατάστατο τρόπο».

Ο Δημοσθένης Μαυρίδης , Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. μίλησε για το εγχείρημα συλλογής όλων τα λάστιχων ης περιοχής που είχαν πεταχτεί από ασυνείδητους πολίτες. «Τα συλλέξαμε στο χώρο μας και τα τεμαχίσαμε στο Νότιο Πεδίο και τα αξιοποιήσαμε. .Η ΔΙΑΔΥΜΑ έχει τα στελέχη και την εμπειρία που μπορούν να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους δράσεις. Ήδη έχουμε αποκαταστήσει 200 χωματερές μικρής και μεγάλης περιεκτικότητας όταν σε άλλε περιοχές έχουν ακόμα χωματερές, Και προχωρήσαμε στο εργοστάσιο μηχανικής επεξεργασίας εδώ και τέσσερα χρόνια το οποίο αγκάλιασαν οι δυτικομακεδόνες .Μέσα από την κοινή προσπάθεια θα ανταποκριθούμε και σε άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα των δήμων και της περιφέρειας».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

ΔΙΑΔΥΜΑ: Ολοκληρώθηκε η δράση απομάκρυνσης των ελαστικών από το Ρέμα του «Αϊ Λια»!!!