Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Μυριανθόπουλος βρίσκεται λιγότερο από τρεις μήνες στα ηνία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με τη σύμβασή του να λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos η θητεία του πήρε παράταση για έξι ακόμα μήνες έως και τις 30 Ιουνίου .Η αμοιβή του για το Red Speedo προσδιορίστηκε στα 5.600 ευρώ πλέον 1.900 ευρώ για την μετάφραση.

Μέσα σε όλα αυτά τα έξοδα συμπαραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ έφτασαν περίπου τις 50.000 ευρώ προφανώς γιατί συνυπολογίστηκαν και αυτά που αφορούν θεατρικούς οργανισμούς, εθνικά θέατρα και ερασιτεχνικές ομάδες χωρίς ωστόσο να προχωράει καμία συνεργασία με τις τελευταίες.

Οι όποιες κουβέντες για την περίοδο των Χριστουγέννων ναυάγησαν επειδή εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχει ανταποδοτικότητα. Αυτά συμβαίνουν μέσα στην πανδημία με τους ανθρώπους που έχουν οριστεί για να παράγουν τέχνη να σταματούν τις δράσεις. Όταν η τοπική κοινωνία της Κοζάνης στερείται τόσους μήνες της τέχνης και το επιχορηγούμενο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κοιτά μόνο τον «εαυτό» του.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος αναλαμβάνει τα ηνία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης – Ακυρώθηκαν 10 από τις 30 παραστάσεις

Με απόφαση προέδρου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης εγκρίνει εκτός έδρας σε ακυρωμένες παραστάσεις – Βαθιά βουτιά για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Βασίλη Μυριανθόπουλο