Για τα σημαντικά θέματα της περιοχής συζήτησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης με τον Υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο το πρωί της Παρασκευής στο δημαρχείο. Όπως ήταν αναμενόμενο βασικό θέμα ήταν η ανεργία και άλλα θέματα της αρμοδιότητας του Υφυπουργού, επίσης οι θέσεις εργασίας και η κοινωφελής εργασία.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψή του και τόνισε πως η συζήτησή τους ήταν πολύ εποικοδομητική τόσο για τις πρωτοβουλίες του δήμου όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Από τη μεριά του ο Υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε πως η επίσκεψή του στην περιοχή έχει ιδιαίτερη σημασία μιας που έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Συνέχισε λέγοντας είναι μια θετική στιγμή για την ανεργία της χώρας μιας που υπάρχει αποκλιμάκωση της τάξης του 7% και αυτό είναι θετικό. Έκλεισε λέγοντας πως στόχος της επίσκεψης είναι η συζήτηση για να βρεθεί ο πιο σωστός τρόπος για να γίνουν οι παρεμβάσεις που πρέπει στους δήμους για τη μείωση της ανεργίας.

Ο κ Ηλιόπουλος συνεχίζει τις επισκέψεις του το απόγευμα στην Εκδήλωση του τμήματος Εργατικής Πολιτικής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕ Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα με θέμα: Εργασιακές σχέσεις – συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ομιλητές: – Νάσος Ηλιόπουλος Υφυπουργός Εργασίας
– Γιώργος Πετρόπουλος Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
– Γιώργος Αδαμίδης Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ