Στις 3 Οκτωβρίου ξεκινούν τα δέκα τμήματα του νέου Παραρτήματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Κοζάνη σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου».
Τα τμήματα θα στεγάζονται σε χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα λειτουργούν πρωτίστως τα σαββατοκύριακα δίνοντας μια νέα προοπτική και στο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα είναι μονίμως ανοικτό.
Αν δίπλα σε αυτό, προστεθούν τα νυν τμήματα του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και η Πυροσβεστική Ακαδημία συνειδητοποιούμε ότι η Κοζάνη πια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες πανεπιστημιουπόλεις. Αρκεί η νέα πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ να συγκεντρώσει όλες τις σχολές και να είναι ικανή να εγείρει το ενδιαφέρον των φοιτητών με τις υποδομές και κυρίως το ανθρώπινο προσωπικό της. Αν υπάρχει αγαστή συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση η Κοζάνη μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια άλλου τύπου πόλη, εφόσον αποφασίσει να δώσει βάρος στην παιδεία.
Ι.Π.


















