Άμεσος τρόπος για την καθυστέρηση ή και ματαίωση της δημιουργίας ενός νέου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου εκτός της πόλης της Κοζάνης με πρόσβαση στον κόμβο Εγνατίας, είναι η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου μέσω του Αντιπροέδρου του, εκ Βαρικού Πτολεμαΐδος λειτουργικά, (συστάσεις κάνω), καθ’ όλα εξαιρέτου γιατρού, (για να μην ξεχνιόμαστε ή παρανοηθούμε), πως πρέπει να ξανατεθεί επί τάπητος πάλι, η επανεκτίμηση των δεδομένων μετά από σειρά νέων διαβουλεύσεων των ειδικών επιστημόνων για την δημιουργία των προϋποθέσεων καταρτίσεως καινούργιου υγειονομικού χάρτη κλπ κλπ κλπ.

Ούτως ώστε να ευλογήσουν πρώτα τα γένια τους λέω εγώ ο απλός πολίτης.
Ξανακτυπάτε τα έρμα να μπουν στην προβάτα να τα ξαναρμέξουμε λεν αυτοί!

— Κύριοι συμπολίται και συμπολίτισες, για να πάει μπροστά μια κοινωνία πρέπει να κυβερνηθεί με την συμβολή των επαϊόντων. Και επαΐοντες δεν είναι οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών τάξεων που φροντίζουν μόνο για την καλυτέρευση συνθηκών λειτουργίας του επαγγέλματός των.

Αυτοί λέγονται συντεχνίτες και η συντεχνία μπορεί να επιβάλλει και κυρώσεις στα μέλη της αν δεν πάρουν την άδεια ακόμη και για να λειτουργήσουν κοινωνικά . (περίπτωση κ. Δερμιτζάκη)

Επαΐοντες είναι αυτοί που σε τοπικό πρώτα επίπεδο διακυβερνητικό, κάνουν προτάσεις αποσκοπούσες στο κέρδος διαβιώσεως του κοινωνικού συνόλου.

Και το κέρδος του κοινωνικού συνόλου του Δήμου Κοζάνης, του Δήμου Βοΐου, του Δήμου Σερβίων και όλων όσων συντάσσονται, είναι η δημιουργία του νέου Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στον κόμβο Εγνατίας.

Ευχαριστώ

Κ. Ν. Καρακάσης