Όσοι κρατούσαμε μικρό καλάθι για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον τόπο μας, δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε, φωτογραφήθηκε, και το μόνο που υποσχέθηκε, πάλι, είναι πως η δίκαιη μετάβαση θα γίνει πράξη!

Μια υπόσχεση που επαναλαμβάνεται μονότονα εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και θετικό αποτέλεσμα. Όσο για αρνητικά αποτελέσματα; Υπάρχουν τόσο πολλά που θα μπορούσε να τα δει ακόμα και ένας απλός επισκέπτης λίγων ωρών, σαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αρκεί να ήθελε να τα δει και να μην περιοριζόταν μόνο σε χειραψίες και χτυπήματα στην πλάτη. Αρκεί να είχαν φροντίσει να τον ενημερώσουν με κάθε λεπτομέρεια οι αρμόδιοι. Εκτός και αν τον ενημέρωσαν, αλλά αδιαφόρησε επιλέγοντας να μην αναφερθεί σ’ αυτά που πραγματικά μας απασχολούν εδώ στη Δυτική Μακεδονία, αλλά σε γενικά και ανώδυνα για τον ίδιο θέματα.”

Έτσι σχολίασε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Όλγα Μαρκογιαννάκη την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία και συνέχισε λέγοντας πως “είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για τον τόπο μας. Παρότι λόγω των ευρωεκλογών πύκνωσαν οι επισκέψεις των στελεχών της, με αποκορύφωμα αυτή του Πρωθυπουργού, έρχονται και φεύγουν αφήνοντας πίσω τους την απογοήτευση πως είτε αδιαφορούν, είτε δεν μπορούν να προτείνουν ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις που θα μας βγάλουν από το τέλμα.

Με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους έχουμε γίνει το αντιπαράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, ως η Περιφέρεια που βαδίζει στα τυφλά, κάνοντας καθημερινά βήματα πίσω.”

Παρά τις δυσκολίες όμως που υπάρχουν η Όλγα Μαρκογιαννάκη δεν παύει να είναι αισιόδοξη πως η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί και να κερδηθεί το χαμένο έδαφος και γι’ αυτό τονίζει ότι: “Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε επιλέξει γι’ αυτές τις ευρωεκλογές το σύνθημα «μαζί, δυνατά, αξιόπιστα».

Μαζί και δίπλα στους πολίτες καθημερινά καταγράφουμε τις δικές τους ανάγκες, από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες, κάνοντας πράξη τη δέσμευση μας πως αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που δεν θ’ αποκλείει κανένα.

Δυνατά, αντλώντας δύναμη από τους πολίτες που στέκονται δίπλα μας και αυξάνονται όλο και περισσότερο, για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσα περισσότερα γίνεται προκειμένου ν’ αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας και να ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης.

Αξιόπιστα, γιατί ο λόγος μας έχει περιεχόμενο και ισχύει σε κάθε περίπτωση, αφού έχουμε μάθει να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια, ξέροντας πως ό,τι συμφωνήσαμε μαζί τους, αυτό και κάνουμε.”