Διενέργεια δηµοπρασίας για την εκµίσθωση έκτασης στο χώρο της Εµποροπανήγυρης, µε σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ) κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Εµποροπανήγυρης Σερβίων πραγματοποίησε στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Δήμος Σερβίων.

Κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς για τη µίσθωση ορίστηκε το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ 15.000, ενώ μπήκε όρος ότι η τιµή του εισιτηρίου στο Λούνα Παρκ να μην ξεπερνάει το ποσό των τριών ευρώ (3€).

Στις 18 Απριλίου ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Δημήτρης Παφύλης εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης του Δρεπάνου από τις 11-13 Ιουνίου και του Νιάημερου από τις 1 Οκτωβρίου ως 4 Οκτωβρίου Μάλιστα πρότεινε και την εγκατάσταση λούνα παρκ με 4.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για το Δρέπανο και 25.000 για το Νιάημερο.

Στα μέσα Μαΐου έγινε δημοπρασία για την ενοικίαση του τμήματος του χώρων με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των είκοσι εννιά χιλιάδων (29.000) ευρώ χωρίς να αναφέρεται η τιμή του εισιτηρίου. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η μεγάλη απόκλιση τιμών στα παιχνίδια μεταξύ της εµποροπανήγυρης της Κοζάνης και των Σερβίων. Μεγαλύτερα έσοδα για το δήμο στην Κοζάνη, πιο ακριβά τα εισιτήρια, μικρότερα έσοδα για το Δήμο Σερβίων και χαμηλότερα εισιτήρια.

Ιωάννα Παπαδημητρίου