Τον απόλυτο αιφνιδιασμό βίωσε η διοίκηση του δήμου Αλμωπίας μετά την ειδοποίηση για εντολή σφράγισης των λουτρικών εγκαταστάσεων.

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη νέα διοίκηση του δήμου Αλμωπίας η ειδοποίηση για εντολή σφράγισης των λουτρικών εγκαταστάσεων στην Αριδαία, τα γνωστά λουτρά Πόζαρ, από το υπουργείο Τουρισμού.

Ο λόγος που κινδυνεύει με λουκέτο ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας είναι η έλλειψη ειδικού σήματος λειτουργίας από τον ΕΟΤ.

Ο νέος δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών της περιοχής, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που ήρθε η εντολή σφράγισης ουσιαστικά δεν γνώριζε ότι τα λουτρά δεν είχαν το συγκεκριμένο σήμα.

«Αιφνιδιαστήκαμε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τις τελευταίες ημέρες προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί παράταση από την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να εξασφαλιστεί το σήμα του ΕΟΤ το επόμενο διάστημα», εξηγεί τη Voria.gr ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία για την έκδοση σήματος του ΕΟΤ για λουτροπόλεις είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Αλμωπίας λίγο πριν παραδώσει στη νεοεκλεγείσα διοίκηση.

Βέβαια πρόκειται για μια διαδικασία που συναντά αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν από την ασφάλεια των κτηριακών εγκαταστάσεων έως και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εκάστοτε λουτρόπολης.

Ωστόσο, η πλευρά του δήμου Αλμωπίας εκτιμά ότι η παράταση θα δοθεί, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επαφές με το αρμόδιο υπουργείο.

Αιχμές στην παράδοση-παραλαβή

Η παράδοση-παραλαβή της Δημοτικής Επιχείρησης της Λουτρόπολης Αριδαίας από τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο στον Χρήσο Μπάτση έγινε μόλις το περασμένο Σάββατο.

Οι δύο πλευρές κοντραρίστηκαν για το θέμα του ειδικού σήματος, με την πλευρά Μπίνου ωστόσο να λέει ότι έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλιστεί το ειδικό σήμα

Μάλιστα ο κ. Μπίνος υποστήριξε ότι αφήνει για την ερχόμενη διοίκηση ταμειακό υπόλοιπο 300.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι επί της διοίκησή του υπήρξαν προσπάθειες για την ανάδειξη και τον εκσυγχρονισμό των Λουτρών.

Είχε υπάρξει «καμπανάκι»

Μπορεί στον δήμο Αλμωπίας να πιάστηκαν εξαπίνης από την εντολή σφράγισης, ωστόσο το ζήτημα της έλειψης ειδικού σήματος λειτουργίας από τον ΕΟΤ για λουτροπόλεις της χώρας ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας είχε ενημερώσει με επιστολή τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σχετικά με το σήμα του ΕΟΤ, για το οποίο μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί  45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας.

Μάλιστα στη λουτρόπολη της Ικαρίας μπήκε λουκέτο λόγω της μη εξασφάλισης άδειας.

Αξίζει να σημιεωθεί πως μέχρι σήμερα από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού αναγνωρίστηκαν 66 ελληνικές λουτροπόλεις από το σύνολό των 130 περίπου λουτροπόλεων που κατέθεσαν φακέλους με  τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγνώρισή τους.

Πηγή:  voria.gr