Έργα ανάπλασης χώρων στο Σισάνι Δήμου Βοΐου.

Φορέας υλοποίησης αυτού του έργου είναι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Και προς ενημέρωση των πολιτών:

Ο Δήμος Βοΐου μετά από αίτημα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για ολοκλήρωση της μελέτης ανάπλασης χώρων στο Σισάνι που συντάσσει η ίδια η περιφέρεια παραχώρησε με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αγροτεμάχια ιδιοκτησίας δήμου-κοινότητας Σισανίου για ολοκλήρωση της μελέτης.

Η μελέτη ξεκίνησε και ολοκληρώνεται από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη κι όχι να προσπαθούμε να βρισκόμαστε στο προσκήνιο με αναληθή δελτία τύπου.

Περιμένουμε τον σχεδιασμό και τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη του Βοΐου, κι όχι τεχνικά πρόγραμμα αποσπασματικά και ψηφοφορικά προς αλίευση ψήφων και ούτε να προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα της περιφέρειας μας. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από αναπτυξιακές σοβαρές προτάσεις που ακόμη δεν τις έχουμε δει και ακούσει από την δημοτική αρχή Βοΐου.

Και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι …

Στο βίντεο που ανέβασε ο Τσιόγκας Δημήτρης με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, κάπου στο 27΄ λεπτό, ακούμε την Πρόεδρο της επιτροπής να αναφέρει ότι έχει κατατεθεί αίτηση για κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου στη λίμνη Σισανίου.

Εύκολα λοιπόν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι κάποιοι σχεδίαζαν να γίνει το Σισάνι (υδροηλεκτρικό στο ποτάμι από ιδιώτες, φωτοβολταϊκό στη λίμνη από ιδιώτες επίσης) μια σύγχρονη άγρια Δύση όπου κάποιοι θα πλούτιζαν γρήγορα χωρίς να υπολογίζουν το κόστος στο περιβάλλον και στη ντόπια παραγωγή.

Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι είχαν προμελετήσει αυτά τα εγκλήματα για το Σισάνι. ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στην Περιφέρεια που με το αναπτυξιακό της πρόγραμμα και σε κάποιους Σισανιώτες που με τις πρωτοβουλίες που πήραν, τους χάλασαν τα σχέδια και το Σισάνι θα πάρει ότι του ανήκει. Τα συμπεράσματα δικά σας..

Πηγή fb: Μαρκούση Χρυσούλα