Την Τρίτη 24/8/2021 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοιου επανήλθε με ερώτηση της αντιπολίτευσης το πρόβλημα του γιατρού στην Γαλατινή, ενός ζωντανού χωριού με 1600 περίπου κατοίκους. Εδώ και επτά μήνες περίπου οι κάτοικοι της Γαλατινης , στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι οικοδόμοι, λόγω έλλειψης γιατρού, δεν μπορούν να γράψουν ούτε μια συνταγή για φάρμακα στο χωριό τους .Έτσι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κέντρο υγείας Σιάτιστας, πράγμα που είναι δύσκολο γι αυτούς και λόγω των προβλημάτων υγείας, αλλά και επιβαρύνονται με κόστη μετακινήσεις. Ιδίως τους χειμερινούς μήνες οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δημιουργούν περαιτέρω πρόβλημα στις μετακινήσεις τους στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας .

Επιπλέον οι περισσότεροι μετακινούνται με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά, όποτε η ταλαιπωρία τους να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιβάρυνση του υγειονομικού συστήματος της περιοχής λόγω της πανδημίας και το υπερβάλλον καθήκον των ιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid19 , ο Δήμος Βοΐου θα μπορούσε να προσανατολιστεί σε εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, προκειμένου οι κάτοικοι της Γαλατινής να μην μετακινούνται για μια συνταγή στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, αποφορτίζοντας το κέντρο υγείας από δραστηριότητες όπως η συνταγογράφηση που θα μπορούσε να γίνει στην Γαλατινή.

Ο Δήμος Βοΐου έχει χρηματοδοτηθεί από το κράτος με σημαντικά ποσά για δράσεις που αφορούν την πανδημία covid19. Θα ήταν τόσο δύσκολα να διερευνήσει σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα υγείας της περιοχής μας την δυνατότητα να προσλάβει ιδιώτη γιατρό τουλάχιστον να συνταγογραφεί τα φάρμακα και να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες όπου είναι δυνατόν;;; Να διερευνήσει την δυνατότητα δημιουργίας Δημοτικού Ιατρείου που να λειτουργεί σε περιοχές που έχουν προβλήματα έλλειψης ιατρικού προσωπικού;;;;;.

Επτά μήνες η κοινότητα της Γαλατινής περιμένει την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης γιατρού από την Δημοτική Αρχή.

Επτά μήνες με συνεχείς ερωτήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή λέει τα ίδια και τα ίδια….

Υ.Γ. Για το ίδιο πρόβλημα του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέαπολης, της έλλειψης ιατρού, η απάντηση από την Δημοτική Αρχή είναι ότι θα το δουν άμεσα τις επόμενες μέρες με το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου ….Οι πολίτες περιμένουν…….