Χριστούγεννα στην Κοζάνη με παράταση των αυστηρών μέτρων ως τις 30 Δεκεμβρίου.Χωρίς εκκλησίες, χωρίς οικογενειακές συγκεντρώσεις , χωρίς καταστήματα ανοιχτά.Ο κόσμος  μέσα εγκλωβισμένος , τα παιδιά μπροστά στις οθόνες με κλειστά πάρκα παρά την καλοκαιρία.

” Υπήρξε χαλάρωση και κόπωση , ο κόσμος φοβάται να πάει μαζικά στα τεστ” ακούγαμε από τους ειδικούς, λες και είμαστε η μοναδική περιοχή που συμβαίνει κάτι τέτοιο. “Οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν είναι ανησυχητικοί , αλλά πτωτικοί” ακούγαμε  από τους ίδιους , αλλά πάλι επιβλήθηκε αυστηρό lockdown.”Υπομονή επτά μέρες και θα πέσουν τα κρούσματα”, ακούσαμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τώρα πάλι υπομονή και αν πέσουν…

Σύμφωνα με τους πίνακες που ανάρτησε ο ΕΟΔΥ στις 24 Δεκεμβρίου η Π.Ε. Κοζάνης έχει 23, 43 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο επταήμερο και 16, 64 ανά 100.000 την παραμονή.Είναι δεύτερη στο μέσο όρο 7ημέρου μετά την Π.Ε. Λάρισας εξαιρουμένων του Κεντρικού και  Βόρειου Τομέα  Αθηνών , της Θεσσαλονίκης και της Δυτικής Αττικής που προηγούνται.

Καλά Χριστούγεννα.Και στις 18:00 στο σπίτι…

Ιωάννα Παπαδημητρίου