Το πρώτο μιούζικαλ στην ιστορία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, όπως σημείωσε ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Κέφαλος, με θέμα χριστουγεννιάτικο αναμένεται να ανεβεί από τις 26 Δεκεμβρίου έως και τις 29 και έχει αποδέκτες μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για ένα έργο που επιμελήθηκε συγγραφικά ο κ. Μιχάλης Πιτένης και αυτό το οποίο ήθελε να μεταδώσει στο κοινό ήταν πως «κανείς δεν μπορεί να νικήσει την ανθρώπινη φύση η οποία θέλει να επικοινωνεί, να γελά, να παίρνει και να δίνει αγάπη», παρά το ότι πολλές φορές μας επιβάλλονται ή απαγορεύονται πράγματα. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που ταυτίζεται με την αγάπη, και από αυτό εμπνεύστηκε.

Ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος συμπλήρωσε ακόμα πως στόχοι ενός μιούζικαλ είναι να έχει κείμενο οικουμενικό, να υπάρχει κίνηση στη μουσική και να είναι εύληπτο, πράγματα που προσπάθησαν να επιτύχουν.

Ο σκηνοθέτης του έργου κ. Ευθύμης Χρήστου αναφέρθηκε στη λογική του να δημιουργήσουν μία παράσταση που να μην είναι μόνο παιδική αλλά για όλη την οικογένεια. Τόνισε, ακόμα, την ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στο κείμενο, το τραγούδι και το χορό, κάτι που ήταν σκοπός του έργου.

Το λόγο πήραν και οι ηθοποιοί της παράστασης όπως η κα Σεβαστή Αϊβαζίδου που ξεχώρισε το στίχο «η αγάπη μπορεί» ως αντιπροσωπευτικό του έργου. Όπως έγινε λόγος και για το ρόλο του γελωτοποιού, που είναι κομβικός, και από το συγκεκριμένο στίχο και έπειτα ξεκινά η ανατροπή όλου του έργου με εκείνον να μετατρέπεται σε σοφό.

Στην παράσταση συμμετέχουν έντεκα ηθοποιοί με πολλούς επαγγελματίες και τμήμα της χορωδίας Κοζάνης, που έχει επικουρικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, ενώ το αποτέλεσμα, όπως σημείωσε ο κ. Δημόπουλος, αναμένεται «να είναι εκπληκτικό και θα το χαρεί όλη η πόλη».

Φ.Μ.


Φ.Μ.