Τι γίνεται με το φυσικό αέριο

Το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στο Βόιο συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης. Πρόκειται για την τροφοδότηση της Σιάτιστας, Νεάπολης, Βελβεντού , Σερβίων με τον φάκελο να είναι κατατεθειμένος στη ΡΑΕ. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε : «Μας είπαν ότι θα ασχοληθούν με την αδειοδότηση στην επόμενη συνέλευση .Επιβεβαιώνεται η συμμετοχή του ΥΠΕΝ. Μόλις βγει η έγκριση για τα άνω γίνεται αίτημα τροποποίησης για να μπει και η Γαλατική. Ο επενδυτής έχει καταθέσει φάκελο μονοπωλιακό αέριο Βόιο. Είναι ο μόνος που θα μπορεί να κάνει αυτές τις επενδύσεις».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κοσμίδης ξεκαθάρισε στο δήμαρχο ότι είχε δεσμευτεί ότι αν δεν θα γίνει η ανάπλαση της Γαλατινής δεν θα περάσουν οι ανεμογεννήτριες, κάτι που δημιούργησε εκνευρισμό.

Ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής απάντησε : «Αρχίζω να απορώ αν έχεις ικανότητα ανάγνωσης ,όλα είναι γραμμένα στα χαρτιά» .Για Ελλάκτωρα συμφωνήσαμε να γίνει η είσοδος Γαλατινής συνέχισε ο δήμαρχος . «Ξεκίνησε με χωματουργικά και σε 10 μέρες θα ενημερώσουν πότε θα ξεκινήσουν τα μπετά .Για τα πτερύγια τα κρατούσαμε στην Αγία Κυριακή για να δούμε ότι θα ξεκινήσει το έργο. Αυτοί νομίμως κατέθεσαν αίτημα διέλευσης που σε 40 μέρες έπρεπε να απαντηθεί. Είναι επίτευγμά μας ότι γίνεται αυτό το έργο. Για το πότε επισκεφτήκατε τη Γαλατινή δεν απαντάω , τέτοιες ερωτήσεις είναι για παιδάκια».

«Μπορεί να μη διαβάζω , αλλά ψεύτης δεν είμαι .Λέει ασύστολα ψέματα» απάντησε ο κ. Κοσμίδης . «Πέρα από αδιάβαστος είσαι και κουφός .Ο βλάκας δεν αντιμετωπίζεται» συνέχισε ο δήμαρχος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου