Στο δελτίο ειδήσεων του SKAI μίλησε η Όλγα Κατσίρη και η κα Παπαδημούλη, κάτοικοι Δαμασκηνιάς. Η κα Κατσίρη ανέφερε ότι στο καφενείου του άτυχου συμπολίτη της πήγαινε όλο το χωριό. Μίλησε για την οικογενειακή τραγωδία της οικογένειας του 90χρονου με την 64χρονη νύφη του να είναι καλά στην υγεία της και μάλιστα σήμερα να παίρνει εξιτήριο από το Μποδοσάκειο. Ο άντρας της κα Κατσίρη, φίλος του καφετζή παραμένει δια σωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ, σε βαριά κατάσταση και είναι 10 μέρες σε καταστολή.

Οκτώ άτομα ακόμα από το χωριό είναι στο νοσοκομείο με ένα ντόμινο κρουσμάτων και θυμάτων μετά τον 90χρονο, το γιο του, τον 87χρονο φίλο του…. Η κα Παπαδημούλη νοσηλεύεται με έντονα συμπτώματα με πολύ δυνατό βήχα, πυρετό. Έπαιρνε τον ΕΟΔΥ και της έλεγαν να μείνει σπίτι και μετά από τηλέφωνα στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου την πήραν από το ΕΚΑΒ να ετοιμαστεί για το νοσοκομείο.

Ο 64χρονος που έφυγε, είχε δύσπνοια και πολύ μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή .Μετά από δώδεκα μέρες τον πήραν διασωληνωμένο στο ΑΧΕΠΑ για δύο μέρες ώσπου και κατέληξε, τόνισε η ίδια.

Ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής σημείωσε ότι ίσως προταχθεί μια συνέχεια της καραντίνας στα δύο χωριά, καθώς υπάρχουν ευρήματα ότι και άλλοι κάτοικοι νοσούν μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν.

Ιωάννα Παπαδημητρίου