Ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής έφερε προ ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής το αίτημα της εταιρείας Ελλάκτωρ για συναίνεση σε αρχιτέκτονα κοινής αποδοχής για τη κατασκευή των δυο πλατειών στη Γαλατινή. Υπάρχει σύμβαση με την εταιρεία για τη χρήση οικοπέδου μέσα από τη Γαλατινή και εκείνη ανταποδοτικά θα κάνει δυο έργα, ανάπλαση σε δυο πλατείες αναθέτοντας σε αρχιτέκτονα κοινής αποδοχής την μελέτη. Η εταιρεία θέλει να περάσει τρία πτερύγια και ακόμα δεν έχει  πάρει άδεια διέλευσης .Επέλεξαν τον κ. Γκουτζιαμάνη τουλάχιστον είναι από την περιοχή σημείωσε ο δήμαρχος.

Εμείς θα εγκρίνουμε την μελέτη σημείωσε ο κ. Γκερεχτές και μπορούν να εξεταστούν και άλλοι μηχανικοί, αφού ο ίδιος έχει πάρει πολλά έργα . «Δεν συμφωνούμε ούτε στην επιλογή του μηχανικού ούτε στη διέλευση διότι είμασταν αντίθετοι στο έργο γιατί έχει οπτική και αισθητική όχληση οπότε δεν θα ανταποκριθούμε στην κοινή στάση που ζητά η εταιρεία», συμπλήρωσε ο κ. Μιχάλης Καραμπατζιάς . «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι και ευεργέτες»

«Πόσοι είναι αρχιτέκτονες στο Βόιο, αναρωτήθηκε ο δήμαρχος. Από την περιορισμένη λίστα αρχιτεκτόνων στο Βόιο διάλεξαν τον ένα. Δεν υπάρχει πολιτικός μηχανικός στο Βόιο που δεν πήρε δουλειά». «Ποιοι μιλάνε; Που πέρασε το έργο και κοιμόσασταν .Καταφέραμε με φτιαγμένο έργο να πάρουμε ανταποδοτικά με 150.000-200.000 ευρώ. Τότε ήσασταν προϊστάμενοι στην τεχνική υπηρεσία και δεν σηκώσανε ανάστημα, κοιτάγατε να γκρεμίστε το Λαμπρόπουλο .Εμείς κάναμε σύμβαση από το πουθενά. Είστε τουλάχιστον αστείοι .Πέρα από γραφικοί , είστε και επικίνδυνοι .Κοιμηθείτε και άλλο αλλά δεν σα φταίει ο λαός του Βοΐου».

Ιωάννα Παπαδημητρίου