Χαμός στους δρόμους της Κοζάνης και δικαίως, ο κόσμος είναι σκασμένος κάνει τη βόλτα του με όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, προσπαθώντας να “μυρίσει” λίγο Χριστούγεννα.

Ακατανόητη η απόφαση να μην ανοίξουν τα μαγαζιά, έστω και με αυτόν τον- της πλάκας- τρόπο του click away.

Δε μπορεί κανείς όμως να περιμένει πολλά όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται κεντρικά και πιθανόν από ανθρώπους που δε “βάρεσαν” ένα μεροκάματο στη ζωή τους, που δεν ένιωσαν ποτέ το άγχος και την αγωνία επιβίωσης ενός επαγγελματία.

Εκεί στο κέντρο των αποφάσεων, πάρτε το αλλιώς, γιατί πέρα από την ήδη χαμένη συνοχή της τοπικής κοινωνίας, υπάρχει κίνδυνος η ανέχεια στην περιοχή μας να οδηγήσει σε τουλάχιστον δεκαπλάσιους αν όχι εκατονταπλάσιους θανάτους σε σχέση με αυτούς λόγω κορονοιού σε βάθος 3-5 ετών.

Ανοίξτε τα όλα τώρα, με αυστηρή τήρηση των μέτρων και με τεράστια πρόστιμα σε εκείνους που δε συμμορφώνονται.

Και εσείς αξιότιμοι φίλοι πολιτικοί της περιοχής μας, “βαρέστε” επιτέλους το χέρι στο τραπέζι, απαιτήστε άμεσες ενισχύσεις για τους επαγγελματίες, στείλτε βέτο για καμία κουβέντα για απολιγνιτοποίηση προ του 2030, βέτο για καμία χαμένη θέση εργασίας χωρίς πρότερη εύρεση αντίστοιχης, βέτο για άρνηση ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των δήθεν “εμβληματικών” επενδύσεων με καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και χωρίς δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κλεψύδρα έχει αδειάσει, ο χρόνος έχει εκπνεύσει, πάρτε πρωτοβουλίες υπέρ των πολιτών και του τόπου, τώρα.

Πηγή fb:Χαρίσιος Γκοβεδάρος